Úvod » Specialitky v konzervě » Špenátové pyré TRS, 400g
Položka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
400g Špenátové pyré
Špenátové pyré je vynikající základ pro různé druhy pokrmů - (kari) omáčky, zeleninová jídla, slané koláče, nákypy, nádivky do mas apod.
Složení: špenát, sůl.
Způsob použití: Otevřete konzervu a obsah vyklopte do síta. Nechte odkapat vodu a před vařením listy propláchněte pod tekoucí vodou. Sceďte a použijte podle receptu.
Z jedné plechovky připravíte množství asi na 4 - 6 porcí. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie, vyrobeno v UK.
Toto špenátové pyré je vynikající volbou, pokud si chcete připravit klasické špenátové kari "palak". Do špenátové omáčky můžete pokaždé přidat jinou ingredienci a získat několik variant indického kari - se sýrem panýr (Palak paneer), s vařenými brambory (Aloo palak), s kuřecím masem (Chicken palak) nebo s vařenou cizrnu apod.
Špenátové kari Palak panýr
Potřebujete: 250g pokrájeného panýru, 1 plechovka špenátového pyré, 2 rajčata pokrájená na kostky (bez slupky a bez jadýrek), 2 velké červené cibule pokrájené najemno, 2 čerstvé zelené nakrájené čilli papričky (nebo 2-4 lžičky chilli pasty), 4 lžičky česnekovo-zázvorové pasty, hrst mandlí bez slupky, ¼ hrnku sladké tučné smetany, sůl, olej, garam masala celá, hrst listů pískavice. Dále dvě lžičky od každého koření: turmerik, mletý římský kmín, mletý koriandr .
Postup:
1) Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm směs celého koření garam masala. Koření promíchávejte a dejte pozor, aby se nespálilo. Přidejte nakrájenou cibuli, snižte teplotu a promíchávejte. Vmíchejte pastu česnek se zázvorem a zelenou chilli pastu. Až cibulka zesklovatí, přidejte mandle, rajčata, trochu soli a ostatní koření: turmerik, mletý římský kmín, koriandr a trochu listů pískavice. Přidejte vodu, promíchejte a vařte 15 – 20 minut. Podle potřeby vodu doplňujte.
2) Z rajčatové omáčky odstraňte všechno celé koření a rozmixujte ponorným mixérem. Nařeďte trochou vody, přidejte špenát z plechovky (nebo Zelené listy hořčice), sladkou smetanu a kostky panýru. Můžete ještě dochutit mletou garam masalou. Přidejte zbytek listů pískavice a vařte na nízkou teplotu 10 – 15 minut. Před podáváním můžete posypat čerstvým koriandrem. Podávejte s plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ