Úvod » Basmati rýže, produkty z rýže » Basmati rýže Sarim výběrová kvalita, 5kg
5 KG, Super Kernal Basmati Rice
Super Kernal basmati rýže pěstovaná na úpatí Himalájí v Pákistánu obsahuje pouze extra dlouhá výběrová zrna. K dostání v balení po 2 nebo 5 kg.
Basmati rýže výběrová, 5 kg
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pákistán.
Rýže Super Kernal prochází při zpracování procesem výběru extra dlouhých zrn.
I tato rýže je pěstována v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažovány vodou z ledovců. Její kvalita je dána i způsobem sklizně. Dva roky je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale nelepí se, je sypká a rychlá pro přípravu.
I Super Kernal rýži dodáváme v oblíbeném textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou, které si po spotřebování rýže najde své uplatnění v každé domácnosti.
Jak vařit rýži basmati: Basmati rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na 25 - 30 minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody. Přidejte trochu soli, olivový olej a celý římský kmín. Případně nechte rýži čistou, bez koření. V nezakryté nádobě přiveďte k varu. Jakmile voda začne "chytat var", rýži přiklopte a vypněte sporák. Nechte takto stát 25 minut, pak zlehka prokypřete vidličkou a podávejte. Všechna voda se vstřebá, není potřeba rýži cedit. Tímto způsobem můžete basmati rýži připravit na sporáku nebo v troubě.
Na trhu se často setkáte s basmati rýží, jejíž zrnka jsou po doporučené době varu nedovařená nebo rozvařená, zatímco ostatní zrnka rýže jsou v pořádku. Je to způsobeno tím, že mnoho výrobců podlehne tlaku na co nejnižší cenu a basmati rýži míchají s klasickou rýží. Každý typ rýže ale potřebuje jinou dobu varu a proto jsou zrnka uvařená nerovnoměrně. Basmati rýže Shalamar Foods pochází z rodinné firmy, která má možnost přímo v Pákistánu kontrolovat kvalitu dodávané rýže. Náš zákazník má proto jistotu, že rýže Shalamar Foods není míchána.
Koření vhodné k basmati rýži:
Bobkový list 20g Hřebíček, 50g Kardamom černý 50g
Muškátový květ celý 50g Muškátový oříšek celý 100g Kurkuma mletá, turmerik 100g
Indické směsi kari koření k dochucení basmati rýže:
Koření na rýži a pilaf, 50g Koření na jehněčí pilaf, 65g Koření na pilaf Biryani Masala 100g
Pilau "Bombay" s masem a bramborem
Potřebujete: 500-750g hovězího masa, 500-750g namočené ve vodě na 30 minut, 1 větší cibuli pokrájenou najemno, 2 pokrájená rajčata bez slupky a jadýrek nebo rajčata z plechovky, 3 střední brambory oloupané a pokrájené na 4 dílky, 1 hrnek bílého jogurtu, 200g přepuštěného másla ghí, směs indického koření Bombay Biryani.
1) Cibulku osmahněte dozlatova. Přidejte pokrájená rajčata a duste dokud se tuk nezačne od směsi oddělovat. Pak přidejte maso, indickou kořenící směs na pilaf Bombay Biryani (množství podle chuti), brambory a jogurt a duste 10-15 minut. Přidejte 1-2 sklenky vody, přikryjte a vařte na mírném plameni, dokud maso není měkké.
2) Zvlášť si předvařte namočenou basmati rýži ve slané vodě do poloměkka. Sceďte. Pak do pekáčku pokládejte jednu vrstvu rýže, na ni rovnoměrně rozetřete masovou směs a překryjte druhou vrstvou rýže. Přiklopené vařte na mírném plameni nebo dopékejte v troubě, dokud rýže není zcela měkká. Před podáváním směs lehce promíchejte.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ