S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Indická rajčatová polévka

22.11.2023

Indická rajčatová polévka

Indické rajčatové polévky vařím od podzimu do jara dost často a receptů mám hned několik. Dnes vám představím ten nejjednodušší a nejrychlejší, na kterém miluji kombinaci teplého koření garam masaly s křupavými kousky čerstvého zázvoru. Je to kombinace, která zahřeje, povzbudí a osvěží zároveň.

Potřebujete:

4 velká sladká rajčata pokrájená na drobné kostičky (pokud rajčata nejsou sladká, nahraďte plechovkou italských rajčat), 1 menší pokrájenou cibuli, 2 lžíce ghee, půl lžíce nadrobno pokrájeného čerstvého zázvoru, 1 lžč prolisovaného česneku, 3 usekané snítky čerstvého koriandru, 1 indický bobkový list tamala, 3 hřebíčky, 1 lžč mleté garam masaly, hrnek vývaru nebo vody, sůl, 1 lžíci hnědého cukru. Na závěr: Půl lžíce čerstvého nadrobno pokrájeného zázvoru, čerstvý koriandr. 

Postup:

1) Na rozehřátém ghee krátce orestujte bobkový list a hřebíčky. Přisypte cibuli a nechte zesklovatět. Vmíchejte prolisovaný česnek, usekaný čerstvý koriandr a čerstvý zázvor. Vše několikrát produste na tuk, aby vymizely všechny syrové kyselé vůně. Vmíchejte mletou garam masalu a přisypte rajčata. Zprudka vyduste na tuk.

2)  Zalijte vývarem nebo vodou, osolte a přisypte hnědý cukr. Vařte cca 30 minut a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Do hotové polévky vmíchejte čerstvý zázvor. Kdo snese, může dát i větší množství než je uvedené v receptu (ta exploze svěží chuti, když kousnete do čerstvého zázvoru je na téhle polévce nejlepší!) Dle chuti můžete ještě dosladit. Polévku na talíři zjemněte trochou smetany a sypte čerstvým koriandrem. 

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDMwMWU