500g, Čočka červená
Složení: Červená čočka (Red lentils). Může obsahovat stopy lepku. Země původu Indie. Vyrobeno v UK. Skladujte v suchu a chladu
Jemná sladká čočka, která se hodí do kari, polévek, kaší a zeleninových směsí. Lehce stravitelná. Ze všech typů čočky je tato nejvhodnější i pro malé děti.
Čočka je přirozeným zdrojem velkého množství minerálů (železo, selen, fosfor, zinek) a vitamínu B6. Obsahuje vysoký podíl vlákniny.
Polévka z červené čočky
Potřebujete: 150 gr červené loupané čočky, 6 větších rajčat, 1 mrkev 40gr zázvorového kořene, ½ střední cibule pokrájené najemno, 6 stroužků česneku, olej, zeleninový vývar, Koření Garam Masala mletá, sůl, pepř.
1) Čočku namočte na hodinu do vody. Spařte rajčata, odstraňte slupku a nakrájejte na kostky. Pro rychlejší přípravu můžete použít i rajčata v nálevu. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Zázvor očistěte a nakrájejte na větší kousky.
2) Na oleji osmažte cibulku spolu s vrchovatou lžičkou mleté garam masaly. Přidejte rajčata a krátce poduste. Do směsi nasypte červenou čočku, mrkev, 6 prolisovaných stroužků česneku, pokrájený zázvor a čerstvě mletý černý pepř.
3) Zalijte zeleninovým vývarem a vařte doměkka (cca 15 minut). Z polévky vyndejte krájený zázvor, podle chuti osolte a opatrně rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Společně ještě povařte a případně dochuťte garam masalou. Na talíři můžete ozdobit kopečkem zakysané smetany a čerstvým koriandrem.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ