Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Naložená limetka pálivá Patak’s, 250ml
250ml, Naložená limetka pálivá Patak’s
Tradiční a oblíbená ingredience indické kuchyně. Lahodná kombinace limetkové šťávy a směsi koření. Vynikající do kari i jiných omáček, k masu a zelenině, jako základ na sendvič nebo smíchaná se zakysanou smetanou a jogurtem jako samostatný dip.
Složení: limetka (73%), rostlinný olej, sůl, chilli, hořčice, řecké seno, směs koření, kyselina octová, aroma.
Země původu Indie. Vyrobeno v Anglii. Skladujte v suchu a chladu.
Kari pasty od výrobce Patak’s doporučuji zejména pro přípravu indických kari. Jejich chuť je bohatě kořeněná a jsou k dostání v různých stupních pálivosti. Pasty Patak’s najdete nejen v indických domácnostech, ale i v kuchyních indických restauracích, což svědčí o jejich výborné chuti a všestrannosti.
Pasty se obvykle přidávají hned na začátku do základu omáčky: Na rozehřátém tuku krátce orestujte lžičku kari pasty, přidejte cibulku nechte zesklovatě a pak už postupujte podle oblíbeného receptu. Kari pastu ale můžete použít i v závěru vaření, když vám kari připadá málo dochucené. Nejrychlejší způsob dochucení kari, který používají i profesionální kuchaři: Kari zahřejte na vyšší teplotu, uprostřed vařečkou udělejte místo tak, abyste kari pastu dali přímo na rozpálený povrch pánve. Zprudka oorestujte a pak promíchejte s omáčkou.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ