Úvod » Specialitky v konzervě » Harissa feferonkové pyré, 135g
135g, Harissa
Harissa je velmi ostrá kořeněná pasta vyrobená z dužiny feferonek. Harissa má tuhou pastovitou konzistenci a setkáte se s ní zejména v arabské kuchyni. Harissa je vhodná zejména pro grilování masa, do omáček, ke kuskusu, hot dogs, ale i k zeleninovým salátům apod.
Složení: feferonkový protlak, kmín, koriandr, česnek, sůl.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Tunisko
Výživa na 100 g:
Kalorie: 76kcal
Bílkoviny: 4 g
Tuky: 1.9 g
Sacharidy: 10,7 g
Velmi ostrá kořeněná pasta vyrobená z dužiny feferonek. Země původu Tunisko.
Tažin s masovými kuličkami a vejcem
1) Nejdříve připravte masové kuličky: Smíchejte 750 mletého masa, 1 malou najemno pokrájenou cibuli, 1 vrchovatou lžičku směsi prolisovaného česneku a strouhaného zázvoru, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku mletého římského kmínu, 2 lžíce drobně pokrájených čerstvých listů koriandru, sůl a pepř.
Z masové směsi tvarujte kuličky, které pomalu opékejte ze všech stran v hluboké pánvi dozlatova. Přendejte na papírovou utěrku a prozatím nechte stranou.
2) Ve stejném oleji připravte rajčatovou omáčku. Na omáčku potřebujete: 2 konzervy loupaných rajčat, 1 větší nadrobno pokrájenou cibuli, 1 lžičku směsi prolisovaného česneku a strouhaného zázvoru, 250ml, 2 lžičky mletého římského kmínu , špetku mleté skořice, 1 lžičku papriky, 2 lžičky harissy, hrst čerstvých listů koriandru na posypání, 4 vajíčka.
Do rozpáleného oleje vhoďte cibuli a nechte lehce zesklovatět. Přidejte směs zázvoru a česneku, pár minut společně opékejte a pak přidejte všechno sypké koření. Krátce společně osmahněte. Přidejte rajčata i se šťávou a harissu. Rajčatovou omáčku pomalu duste půl hodiny. Pokud je třeba přidejte trochu vody. Do omáčky přidejte masové kuličky. Přiklopené nechte vše dusit dalších dvacet minut. Na závěr rozklepněte do směsi vajíčka a nechte ztuhnout. Hotové posypte čerstvým koriandrem a podávejte s oblíbenými plackami.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ