Úvod » Specialitky v konzervě » Cizrnová pasta - hummus, 380g
380g, Cizrnová pasta - hummus
Složení: cizrna, sezamová pasta, voda, jedlá sůl, kyselina citrónová E330.
Skladujte v suchu a chladu. Země původu Libanon
Vynikající pro rychlou přípravu zejména cizrnové pomazánky "hummus" a jiných pokrmů.
Pro lepší chuť můžete před podáváním přidat bílý jogurt, dochutit mletou paprikou a přidat čerstvé bylinky. Podávejte s pečivem, čerstvou krájenou zeleninou, lupínky apod.
Cizrnovou pomazánku hummus si můžete koupit hotovou, nebo si doma připravit vlastní. Pro přípravu pomazánky hummus potřebujete pastu tahini a vařenou cizrnu. Tu si můžete koupit již v nálevu (ihned připravena k přípravě), nebo sušenou. Sušenou cizrnu je nutné před přípravou pomazánky nejprve namočit a uvařit doměkka.
Domácí pomazánka hummus
1) Plechovku vařené cizrny slijte a propláchněte v sítu pod tekoucí vodou.
2) Propláchnutou cizrnu nasypte do mísy a přidejte všechny ingredience: 3 stroužky česneku nebo 2 lžičky mletého sušeného česneku, necelou lžíci citrónové šťávy, trochu soli, mletého pepře, 7 lžic olivového oleje a 2 plné lžíce sezamové pasty tahini. Pro zjemnění můžete přidat 1-2 lžíce bílého jogurtu.
3) Vše rozmixujte dohladka. Pomazánku nechte v chladu uležet, aby se jednotlivé chutě spojily. Před podáváním hummus poprašte červenou mletou paprikou (případně chilli), zakápněte olivovým olejem a posypte sezamovými semínky nebo černuchou.
Pomazánku hummus můžete podávat s pečivem, slanými sušenkami, tortillami, čerstvou zeleninou, sušenými rajčaty, olivami, čerstvými bylinkami apod. Hummus můžete také použít jako pomazánku do wrappů nebo připravit chuťovky ze slaných sušenek.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ