Úvod » Kari pasty, čatní, omáčky » Čatní zelené chilli, 300ml
Objednávka je dočasně vyprodána. Zboží nelze objednat.
300ml, Čatní zelené chilli
Čatní, jehož hlavní složkou je chilli, můžete využít jako dip ale i do základu různých druhů kari. Čatní již není potřeba tepelně upravovat.
Složení: zelené chilli 75%, voda, sůl, koriandr, kukuřičný olej, římský kmín, pepř, kardamom, hřebíček, skořice, octová kyselina, citrónová kyselina. Skladujte v suchu a chladu. Země původu Indie.
Aloo ghobi s lilkem
Potřebujete: ¼ květáku, přibližně stejné množství brambor (vše v syrovém stavu), 1 lilek, 1 větší cibule, 2 spařená a oloupaná rajčata, lžička utřeného česneku a lžička strouhaného zázvoru (nebo pasty), pasta zelené chilli, celý římský kmín, černucha setá, turmerik, sůl, garam masala mletá, ½ lžičky mletého koriandru, rostlinný olej, bílý jogurt a placky čapátí.
Postup:
1) Lilek podélně rozpulte a pokrájejte na menší dílky. Osolte a nechte stranou. Mezitím na větším množství oleje krátce opečte lžičku černuchy seté a lžičku celého římského kmínu. Přidejte najemno pokrájenou cibuli a snižte teplotu. Nechte opékat několik minut.
2) Nakrájený lilek dobře osušte papírovými ubrousky a přisypte k cibuli. Opékejte na nízkou teplotu. Přidejte pastu zelené chilli (množství podle chuti), zázvor a česnek a za stálého míchání společně opékejte. Do směsi vmíchejte všechno ostatní koření: lžičku turmeriku, garam masaly a ½ lžičky mletého koriandru. Osolte a podle potřeby nařeďte malým množstvím vody. Duste asi 20 minut.
3) Přidejte brambory a květák pokrájené na větší kousky. Nařeďte trochou vody a duste dokud zelenina není zcela měkká. Toto kari je sušší, proto nechte případný přebytek tekutiny vyvařit. Každou porci podávejte s lžící bílého jogurtu a plackami čapátí.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ