Tento recept najdete v mé první knížce Mango, láska a kari
Potřebujete: 2 kuřecí prsa, 3 rajčata (bez slupek a semínek), 1 a ½ červené cibule, šťáva z půlky limety, 1 červená paprika, hrst kešu ořechů, 1 šálek bílého jogurtu, 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 2 lžičky utřeného česneku (nebo hotovou pastu česnekovo-zázvorovou pastu, olej, římský kmín mletý, římský kmín celý, pasta zelené chilli, koriandr mletý, kurkuma mletá, sušené listy pískavice, mletá garam masala.
1) Kuřecí maso pokrájejte na kostičky. Stejně tak část zeleniny: 1 rajče, ½ cibule a 1 červenou papriku. Kousky zeleniny a masa by měly být přibližně stejně velké.
Připravte marinádu: Smíchejte jogurt, limetkovou šťávu, 2 lžíce oleje, půlku množství zázvoru a česneku, ½ lžičky turmeriku, ½ lžičky koriandru, 1 lžičku pískavice a trochu soli. Do marinády naložte pokrájené maso i zeleninu. Uložte na chvíli do chladu.
2) Na oleji krátce opečte kešu ořechy. Přidejte 1 nadrobno pokrájenou cibuli, turmerik, římský kmín, koriandr, červené chilli, lžičku zázvoru a stejné množství česneku. Pár minut restujte. Přidejte pokrájená rajčata a podlijte trochou vody. Vařte na středním plameni přibližně 20 minut.
3) Mezitím na jiné pánvi rozpalte olej a opečte na něm marinované maso a zeleninu. Zelenina okamžitě pustí šťávu, takže se směs spíše dusí. Promíchávejte opatrně - nejlépe to jde obracečkou, protože marináda se k pánvi bude lepit. Až bude maso dobře propečené, vše přendejte do omáčky a opatrně promíchejte. Podávejte s basmati rýží.
Uvedené množství stačí cca na 3 porce.