Potřebujete: 2 druhy fazolí uvařených doměkka (např. růžová fazole, černooká fazole apod.) - od každého druhu cca 1 hrnek (v suchém stavu), přepuštěné máslo ghí, římský kmín celý, lžíci směsi indického koření na fazole, ½ lžičky koření amčur, špetku koření asafoetida, ½ lžíce mletého koriandru, 1 lžička mletého koření garam masala, plechovku krájených rajčat, 2 lžičky zelené chilli pasty, sůl a kurkumu, jemně pokrájenou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku a stejné množství zázvoru, čerstvé listky koriandru na posypání.
Postup:
1) Na přepuštěném másle ghí opečte lžičku římského kmínu. Přidejte pokrájenou cibuli a na nízkou teplotu několik minut opékejte. K cibuli vmíchejte zázvor a po chvilce i česnek, zelené chilli a asafoetidu. Stále promíchávejte a opékejte. Přidejte rajčata a pět minut poduste.
2) Vmíchejte všechno sypké koření: směs koření na fazole, amčur, koriandr, garam masalu, turmerik a sůl. Promíchejte, aby se vše dobře spojilo. Zalijte menším množstvím vody a omáčku vařte 30 minut. Můžete podle potřeby dolít vodu, ale před koncem nechte přebytek vyvařit. Na závěr vmíchejte vařené fazole a prohřejte. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s basmati rýží nebo indickými plackami čapátí.