Potřebujete: 2 kuřecí prsa, celá plechovka kokosového mléka, 1 lžička směsi Koření na kuřecí maso se zázvorem, ¼ lžička turmeriku, 2 lžičky mletého sušeného česneku, 1 a ½ cibule rozsekané v robotu na pastu, chilli zelenou pastu (nemusí ale být, protože hotová směs koření už chilli obsahuje), „palec“ čerstvého zázvoru nakrájeného na tenké proužky (tím „palcem“ se tu myslí skutečná velikost celého prstu, tedy kdo má velké ruce, bude mít kari o něco říznější :-)), šťáva z jedné limetky, čerstvý pokrájený koriandr na závěr, olej.
Postup: 1) Připravte si marinádu: v misce smíchejte trochu oleje s půlkou plechovky kokosového mléka. Přidejte směs koření na kuřecí maso se zázvorem, sušený česnek, limetkovou šťávu a čerstvý zázvor. Kuřecí maso nakrájejte na větší kostky a marinujte několik hodin, nejlépe však přes noc.
2) Na oleji rozehřejte rostlinný olej a opečte cibulovou pastu. Přidejte turmerik a opékejte za stálého míchání asi minutu. Přisypte kuřecí maso i s marinádou. Vmíchejte zbytek kokosového mléka. Vařte na střední stupeň 30 minut, dokud maso není zcela měkké. Pokud je třeba, přidejte trochu vody, ale hotové kari by nemělo být příliš tekuté, proto nechte přebytečnou vodu před koncem vyvařit. Na závěr zasypte lístky koriandru a servírujte s basmati rýží nebo plackami čapátí.
Ano toto kari je opravdu tak snadné na přípravu jak to vypadá v popisu a skutečně tak lahodné, jak vypadá na obrázku... :-)