Dnešní recept nazývám dětským, protože je zcela bez chilli a jen s minimální dávkou koření. Jde o moji nejoblíbenější variantu máslového kuřete, kterou jsem přizpůsobila sedmiletému synovi. Postupně jsem vynechávala jednotlivé ingredience až vznikla tato super jemná, rajčatová varianta "dětského máslového kuřete".
Potřebujete: 1 kuřecí řízek nakrájený na větší kousky, plechovku rajčat (včetně tekutiny), 3 tobolky celého zeleného kardamomu, špetku mletého kardamomu, 1 lžč mleté sladké papriky, 1 lžíci medu, 100 ml tučné smetany, máslo ghí, lžičku prolisovaného česneku, pepř, sůl dle chuti.
1) Pokrájené kuřecí maso opečte v pánvi na másle ghee a přendejte na savý papír. Na stejném tuku krátce orestujte 3 tobolky zeleného kardamomu a česnek. Přidejte rajčata a zprudka vyduste na tuk. Vmíchejte mletou papriku, krátce zarestujte, dle chuti osolte, opepřete a zastříkněte trochou vody.
2) Přisypte opečené kousky masa. Duste, dokud maso není zcela měkké (cca 30 minut). Vody dávám jen málo a nechám z větší části vyvařit.
Vmíchejte smetanu, lžíci medu a špetku mletého kardamomu. Vařte na nízký stupeň 10 minut. Podávejte s basmati rýží a plackami čapátí.