Na kebaby potřebujete: 1/2 kg mletého krůtího masa, 1 celé vejce, 2 plátky toastového chleba, 1 najemno usekanou chilli papričku (nemusí být), 1 menší lžičku čerstvého strouhaného zázvoru, 1 menší lžičku prolisovaného česneku, pár snítek čerstvého koriandru, pár snítek čerstvé máty, sůl, 1 lžičku mleté červené papriky, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mleté garam masaly, 1 lžičku mletého římského kmínu. Na pečení kovové nebo bambusové jehly, pečící papír, olej na potírání.
Postup přípravy kebabů: 1) Bylinky včetně stonků nasekejte najemno. Ve větší míse je promíchejte s kořením, vajíčkem, zázvorem a česnekem. Plátky chleba (nenamočené v mléce) rozdrobte do směsi a promačkejte. Nakonec přidejte maso. Vše rukou zpracujte v nedrolivé těsto. Pokud je moc řídké, přidejte trochu strouhanky.
2) Z masové směsi tvarujte podlouhlé kebaby (podobně jako karbanátky). Každý kebab rukou přitiskněte k bambusové grilovací špejli a pokládejte vedle sebe na pekáček vystlaný pečícím papírem. Horní stranu kebabů potřete olejem a pečte na 220 °C přibližně 20 minut. Jehly otočte, opět potřete olejem a pečte i z druhé strany dalších 20 minut. Upečené kebaby stáhněte z jehly a nechte stranou. Do omáčky se přidávají až před servírováním.
Na omáčku potřebujete: 2 velké cibule pokrájené najemno, 3 střední rozsekaná rajčata nebo 1/2 plechovky, 2 cm očištěného zázvoru strouhaného najemno, 4 větší prolisované stroužky česneku, kelímek bílého jogurtu Hollandia (plus ještě dvě lžíce k tomu), 1 lžičku červené mleté papriky, sůl, 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/2 lžičky mleté garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru, 2-4 chilli papričky, 1 lžíci koření pískavice, čerstvý koriandr na posypání.
Postup přípravy omáčky: 1) Na větším množství oleje orestujte cibuli do zlato-hněda. Přidejte chilli, česnek a zázvor. Krátce opečte. Přidejte všechno sypké koření kromě pískavice - tedy kurkumu, koriandr, garam masalu a červenou papriku. Mleté koření se snadno spálí, takže směs rychle promíchávejte. Koření cibulku krásně obalí a provoní. Teď přidejte rajčata a sůl podle chuti. Zatím nepřidávejte vodu. Teplotu snižte na stupeň 4-5 a zakryté vyduste na tuk (trvá to 10 - 15 minut).
2) Do omáčky vmíchejte jogurt a koření pískavice. Nechte odkryté, promíchejte a dokud to jde, nepřidávejte vodu. Až když se omáčka začne odspodu lehce přichytávat, zastříkněte vodou, snižte na stupeň 3 a přiklopené duste co nejdéle. K zjemnění a propojení chutí je pomalé dušení na nízkou teplotu nutné. Kari omáčky dusím 1 - 3 hodiny podle připravovaného objemu. Hodina je tedy jakési minimum pro 2-4 porce.
3) Po dobu dušení udržujte objem vody co nejnižší, až před koncem varu začněte kari ředit vodou nebo vývarem do požadované konzistence. Před podáváním vložte do omáčky kebaby a prohřejte. Na talíři posypte čerstvým koriandrem. Podávejte s plackami čapátí nebo basmati rýží.