Potřebujete: 3/4 hrnku žluté čočky mung dal, 1/4 žlutého hrachu, 1 čerstvou chilli papřičku, sůl, špetku asafoetidy, 1 lžč celého římského kmínu, 1 cm očištěného čerstvého zázvoru.
1) Luštěniny nasypte do většího množství vody. Nechte stát do druhého dne. Vodu slijte a v sítu pod tekoucí vodou několikrát propláchněte. K luštěninám přidejte chilli, sůl, asafoetidu, římský kmín a 1 cm zázvoru. V malém stolním robotu nahrubo rozmixujte. Stěrkou seškrábejte ze stran mísy a znovu promixujte.
2) Luštěninové těsto ještě asi dvě minuty intenzivně prošlehejete metličkou nebo vidličkou, abyste do něj dostali co nejvíce vzduchu. Těsto pak bude lehčí a ladoo budou nadýchané.
3) Lžičkou z těsta odkrajujte hrudky a smažte v horkém oleji tak, aby byly ladoo z větší části ponořené v oleji. Správně by se měli fritovat. Ale stačí vyšší úzký kastrol a cca 1,5 cm oleje.
4) Ladoo můžete podávat i za studena, ale nejlepší jsou ještě teplé s koriandrovým nebo mátovým čatní a strouhanou zeleninou: mrkví, ředkvičkou, kedlubnou.
Ladoo jsou také perfektním doplňkem luštěninových kari, jejichž "kašovitá" struktura nemusí každému vyhovovat. Pokud je přidáváte do kari, nechte je v kari ponořené a neskladujte zvlášť. Ladoo do sebe natáhnou šťávu z omáčky.