S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Seekh kebab

29.03.2022

Seekh kebab

Potřebujete: 250g mletého jehněčího (nebo hovězí) masa, 1 lžíce čerstvého koriandru a 1 lžíce čerstvé hladkolisté petržele (posekané na drobno), 1 malá jemně posekaná cibule, 2 lžičky indického koření na mleté maso Chappli Kabab Mix, sůl, jehly na napichování kebabů.

1) Všechny přísady smíchejte dohromady a zpracujte rukou. Do ruky naberte hrst masové směsi a „obalujte“ postupně každou grilovací jehlu (můžete použít kovové nebo bambusové).

2) Připravené kebaby vyskládejte na pekáček pokrytý alobalem. Jeden plát alobalu položte i na kebaby. Lehce uzavřete. Pečte na 180 °C přibližně 25-30 minut. Kebaby podávejte s jogurtovou rajtou a indickými plackami čapátí.

Jogurtová rajta: Smíchejte ½ šálku bílého jogurtu, ½ šálku krájené čerstvé okurky (bez semínek) a dochuťte směsí koření na jogurtovou rajtu.

Kebaby jsou většinou opečené a podávané na jehle. Pokud nemáte jehly, nebo se nechcete zdržovat jejich obalováním, můžete z masové směsi vytvarovat větší kuličky, lehce je rozmáčknout a opéct v troubě na alobalu. Maso nemusíte podlévat ani přidávat tuk, pustí dostatek vlastní šťávy. Je to také zdravější alternativa ke klasickým karbanátkům smažených na oleji.

Recept: Vynikající domácí kebab II.

Potřebujete: 500g jemně umletého masa (nejlépe jehněčí nebo hovězí), jednu cibulku jemně pokrájenou, 1-2 rajčat nakrájených na malé kostky, 1 menší lžičku zeleného chilli, 1 našlehané vajíčko, přepuštěné máslo ghí, směs koření na mleté maso Chappli kebab.

Postup:

1) Nejdříve dobře promíchejte koření Chapli kebab s mletým masem. Potom přidejte vajíčko, cibuli a rajčata (doporučuji rajčata nejdříve spařit a odstranit jadýrka a slupky).

2) Zpracujte těsto. Nechte 30-45 minut uležet. Namočenýma rukama tvarujte tenké ploché kebabi. Opékejte je na rozpáleném ghee nebo oleji dokud maso není propečené. Servírujte s čerstvým salátem a jogurtovou rajtou.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ODRjNWE0Z