Potřebujete: 250g mletého jehněčího (nebo hovězí) masa, 1 lžíce čerstvého koriandru a 1 lžíce čerstvé hladkolisté petržele (posekané na drobno), 1 malá jemně posekaná cibule, 2 lžičky indického koření na mleté maso Chappli Kabab Mix, sůl, jehly na napichování kebabů.
1) Všechny přísady smíchejte dohromady a zpracujte rukou. Do ruky naberte hrst masové směsi a „obalujte“ postupně každou grilovací jehlu (můžete použít kovové nebo bambusové).
2) Připravené kebaby vyskládejte na pekáček pokrytý alobalem. Jeden plát alobalu položte i na kebaby. Lehce uzavřete. Pečte na 180 °C přibližně 25-30 minut. Kebaby podávejte s jogurtovou rajtou a indickými plackami čapátí.
Jogurtová rajta: Smíchejte ½ šálku bílého jogurtu, ½ šálku krájené čerstvé okurky (bez semínek) a dochuťte směsí koření na jogurtovou rajtu.
Kebaby jsou většinou opečené a podávané na jehle. Pokud nemáte jehly, nebo se nechcete zdržovat jejich obalováním, můžete z masové směsi vytvarovat větší kuličky, lehce je rozmáčknout a opéct v troubě na alobalu. Maso nemusíte podlévat ani přidávat tuk, pustí dostatek vlastní šťávy. Je to také zdravější alternativa ke klasickým karbanátkům smažených na oleji.
Recept: Vynikající domácí kebab II.
Potřebujete: 500g jemně umletého masa (nejlépe jehněčí nebo hovězí), jednu cibulku jemně pokrájenou, 1-2 rajčat nakrájených na malé kostky, 1 menší lžičku zeleného chilli, 1 našlehané vajíčko, přepuštěné máslo ghí, směs koření na mleté maso Chappli kebab.
Postup:
1) Nejdříve dobře promíchejte koření Chapli kebab s mletým masem. Potom přidejte vajíčko, cibuli a rajčata (doporučuji rajčata nejdříve spařit a odstranit jadýrka a slupky).
2) Zpracujte těsto. Nechte 30-45 minut uležet. Namočenýma rukama tvarujte tenké ploché kebabi. Opékejte je na rozpáleném ghee nebo oleji dokud maso není propečené. Servírujte s čerstvým salátem a jogurtovou rajtou.