Zdravá mlsotka, kterou si můžete připravit (i vychutnat) na tisíc způsobů... Křupavá vrstvička hořké čokolády a svěží jogurtovo-ovocná náplň s mandličkami. Úžasná kombinace zejména pro horké letní dny, co říkáte?
Na výrobu jsem použila silikonové formičky na čokoládové pralinky, ale snadno se obejdete i bez nich. Stačí jen lžící nabírat menší hrudky a pokládat vedle sebe na pečící papír nebo alobal.
Potřebujete:
Hrnek hutného bílého jogurtu (např. Hollandia), hrnek vypeckovaných pokrájených třešní (velkých borůvek nebo malin), 1/2 hrnku posekaných mandlí, tabulku hořké čokolády, 3 lžíce kokosového oleje.
Postup:
1) Jogurt, třešně (nebo jiné ovoce) a mandle promíchejte v misce. Pokud chcete, můžete přidat nějaké sladidlo. Já ho nedávám a receptu nijak nechybí. Ovoce i mandličky jsou sladké dost.
2) Jogurtovou směsí plňte silikonové formičky, povrch uhlaďte a přendejte do mrazáku. Z uvedeného možství byla dvě plná platíčka formiček. Nechte zmrazit cca 4 hodiny.
3) Nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nebo na velmi nízkém plameni za stálého promíchávání) a promíchejte se třemi lžícemi kokosového oleje.
Mražené tvary vyloupněte z formiček, opatrně napíchněte na špejli a máčejte v rozpuštěné čokoládě. Čokoláda ihned tuhne, přesto mlsky naskládejte do mističky a dejte ještě na chvíli do mrazáku.
4) Pokud jsou pralinky důkladně obalené čokoládou, lze je po ztuhnutí skladovat v lednici. Čokoládová krusta s kokosovým olejem je dostatečně pevná a udrží náplň. Pokud pralinky nejsou dokonale obalené v čokoládě, je lepší je skladovat v mrazáku. Před servírováním je vyndejte a nechte trochu povolit.
5) Ihned po obalení v čokoládě ještě můžete sypat najemno sekanými mandlemi nebo sušeným ovocem.