S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Mražené ovoce s mandlemi v jogurtu a čokoládě

11.07.2023

Mražené ovoce s mandlemi v jogurtu a čokoládě

Zdravá mlsotka, kterou si můžete připravit (i vychutnat) na tisíc způsobů... Křupavá vrstvička hořké čokolády a svěží jogurtovo-ovocná náplň s mandličkami. Úžasná kombinace zejména pro horké letní dny, co říkáte?
Na výrobu jsem použila silikonové formičky na čokoládové pralinky, ale snadno se obejdete i bez nich. Stačí jen lžící nabírat menší hrudky a pokládat vedle sebe na pečící papír nebo alobal.

Potřebujete: 

Hrnek hutného bílého jogurtu (např. Hollandia), hrnek vypeckovaných pokrájených třešní (velkých borůvek nebo malin), 1/2 hrnku posekaných mandlí, tabulku hořké čokolády, 3 lžíce kokosového oleje

Postup:

1) Jogurt, třešně (nebo jiné ovoce) a mandle promíchejte v misce. Pokud chcete, můžete přidat nějaké sladidlo. Já ho nedávám a receptu nijak nechybí. Ovoce i mandličky jsou sladké dost.  

2) Jogurtovou směsí plňte silikonové formičky, povrch uhlaďte a přendejte do mrazáku. Z uvedeného možství byla dvě plná platíčka formiček. Nechte zmrazit cca 4 hodiny.

3) Nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nebo na velmi nízkém plameni za stálého promíchávání) a promíchejte se třemi lžícemi kokosového oleje. 
Mražené tvary vyloupněte z formiček, opatrně napíchněte na špejli a máčejte v rozpuštěné čokoládě. Čokoláda ihned tuhne, přesto mlsky naskládejte do mističky a dejte ještě na chvíli do mrazáku.

4) Pokud jsou pralinky důkladně obalené čokoládou, lze je po ztuhnutí skladovat v lednici. Čokoládová krusta s kokosovým olejem je dostatečně pevná a udrží náplň. Pokud pralinky nejsou dokonale obalené v čokoládě, je lepší je skladovat v mrazáku. Před servírováním je vyndejte a nechte trochu povolit. 

5) Ihned po obalení v čokoládě ještě můžete sypat najemno sekanými mandlemi nebo sušeným ovocem.

Rubriky blogu

Nejlepší kurzy indické kuchyně v Praze!

Máte rádi indickou kuchyni? Chcete se naučit techniky tradičního vaření domácí kuchyně? Nebo máte raději restaurační krémová kari? Na našich kurzech Vás naučíme oboje! 

Vaříme přímo v indické restauraci. Kurz vede česká lektorka a indický šéfkuchař. Používáme autentické suroviny, domácí rodinné receptury i profesionální postupy šéfkuchaře. 

Lektoři vaří přímo s vámi. Vaření provází podrobný výklad.

Maximálně pět kurzistů zajistí individuální přístup. Menu každého kurzu můžeme upravit tak, aby vyhovovalo přáním a zaměření kurzistů (včetně vegetariánů). 

Tradiční indické stolování v příjemném prostředí luxusní indické restaurace. 

Indické kuchařky s příběhem

Rádi vaříte? Rádi čtete? Nebo snad hledáte originální dárek plný vůní a chutí indické kuchyně? Podívejte se na nabídku mých "indických kuchařek s příběhem."

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZTMyNGVh