V čem je hovězí tandoori tak báječné? Je super-jednoduché na přípravu (zvládnete ho i se zavázanýma očima), v receptu nečíhá žádná záludnost, která by mohla výsledek nenávratně pokazit a stačí pouze jediná ingredience k tomu, aby rozehřála vaše smysly a poškádlila fantazii „čím, že je to maso ochucené…?“
…a čím je tedy ochucené? Hádáte správně – směsí Tandoori masala. Indická směs koření Tandoori masala se hodí k masu i zelenině a využijete ji naprosto všude - k přípravě tradičních indických jídel i těch zcela netradičních – třeba hovězímu tandoori!
Potřebujete: 1/2 kila falešné hovězí svíčkové, 2 střední cibule pokrájené na kostky, 1 lžíce červené papriky, 2 lžíce tandoori masala, 1/2 plechovky nakládaných rajčat - trochu je rozmačkejte vidličkou nebo tyčovým mixérem, tuk na smažení, sůl, kukuřičný škrob nebo hladká mouka.
Postup:
1) Na tuku zpěntě cibulku a hned přidejte mletou papriku a tandoori masala. Krátce osmahněte a přisypte maso pokrájené na větší kostky. Maso opečte, osolte a duste ve vlastní štávě.
2) Jakmile se šťáva vydusí na tuk, poprašte škrobem nebo moukou, osmahněte a vmíchejte rajčata. Přidejte trochu vody nebo vývaru a duste doměkka (pokud nemáte tlakový hrnec cca 2 hodiny).
3) Měkké maso přendejte na vyhřátý talíř a omáčku sceďte přes husté síto. Maso vraťte do omáčky a prohřejte. Hotové ještě lehce poprašte směsí tandoori. Podávejte s basmati rýží.